نبایدهای طراحی وب سایت
در مقالههای قبل با عناصر اصلی و سودمند طراحی وب سایت حرفه ای آشنا شدید و دریافتید که رعایت چه نکاتی باعث توسعه کسب و کار شما و پیشرفت وب ساییتان میشود. حال در این مقاله قصد داریم شما را با "نبایدهای طراحی وب سایت" یا به عبارتی، "عناصر طراحی وب سایت ضعیف" آشنا سازیم تا با دقت و توجه به این نکات، از بکار بردن آنها در طراحی وب سایت خود خودداری نمایید.
1) ناوبری ضعیف سایت
این عاملی است که می تواند به "تبدیل ها" آسیب برساند؛ به این معنی که، چشم اندازهای گیج کننده و مبهم درون سایت باعث میشود عمل تبدیل کاربر به مشتری بالقوه اتفاق نیفتد. لینک های شکسته(Broken links)، فرمهای پیچیده یا قابلیتهای ناوبری زیادی باعث می شوند مشتریان شما از بین بروند و دیگر به سایت شما بازنگردند. اگر رقیب شما همان خدمات مشابه را ارائه دهد، در این صورت ضعف شما تبدیل شما به نقطه قوت برای آنها خواهد شد.
2) داشتن دو وب سایت جداگانه
داشتن دو وب سایت ارزان که یکی مخصوص موبایل و دیگری برای دسکتاپ است شاید آسان تر باشد، اما امروزه این ایده اصلا ایده خوبی نیست زیرا این کار برای مشتریان ناخوشایند است و با توجه به ریسپانسیو ساختن سایت ها، این امر دیگر رایج نیست.
3) افزونه هایی که به درستی نصب نشده اند و ابزارهای شخص ثالث
افزونه ها و ابزارهای شخص ثالث برای عملکرد هر سایت ضروری است؛ اما اگر آنها به درستی با هم ادغام نشوند، وب سایت شما کندتر عمل می کند.
4) قرار دادن تصاویر نامناسب یا غیر مرتبط با صفحات وب
طبق مطالعه Adobe ، تقریباً 40٪ از بازدیدکنندگان یک وب سایت، اگر تصاویر آن به اندازه کافی سریع لود نشوند، آن سایت را ترک می کنند.
5) به روز رسانی نکردن وب سایت
وب سایتی که به روز نشده است، نه تنها به سئو آسیب می زند، بلکه بازدید کنندگان را به این فکر می اندازد که شما دیگر در دسترس نیستید یا خدماتی ارائه نمیدهید.
6) عملکرد ضعیف وب سایت
تصاویر و انیمیشن هایی که بطور ضعیف نمایش داده میشوند، از دیگر نشانه های طراحی وب سایت بد است. به عنوان مثال، بسیاری از افراد بر روی آرم شرکت شما کلیک میکنند با این فکر که آنها را به صفحه اصلی سایت شما هدایت میکند؛ اما اگر اینگونه نباشد، ممکن است فکر کنند لینک شما خراب است.
7) نرخ پرش (bounce rate) بالا
نرخ پرش یا ضریب بازگشت یعنی درصد کاربرانی که فقط یک صفحه از سایت را مشاهده میکنند و سپس از آن سایت به هر دلیلی خارج میشوند و هرچه این درصد کمتر باشد بهتر است.
8) سازگاری ضعیف وب سایت
ممکن است شما از قالب سایت قدیمی و تاریخ گذشتهای استفاده کنید که با گوشی های هوشمند سازگار نباشد، به خصوص مدل های جدیدتر موبایلها و سایر روشهای مرور وبسایت.
9) به هم ریختگی وب سایت
یک صفحه وب سایت به هم ریخته، طراحی وب بدی محسوب میشود زیرا این کار قانون طلایی فضای سفید را نقض می کند. وجود فضای سفید در بین صفحات وب، برای جلب توجه کاربران امری ضروری است. مغز ما نظم و سادگی می خواهد؛ محتوای زیاد باعث افزایش نرخ پرش سایت شما می شود. تمام چیزی که صفحه اصلی(home page) سایت شما نیاز دارد، یک اعلامیهی مختصر، یک عکس جذاب و گیرا و یک CTA قانع کننده برای کاربراست.
اصولاً باید ارزشمندترین اطلاعات را به طریق جذابی ارائه دهید. وب سایت های پر ازدحام از کم اعتبار به نظر میرسند.
10) انیمیشن های(پویانمای) نامناسب
اگر انیمیشن های خوب درون وب سایت به درستی عمل کنند، میتوانند سایت شما را به همان اندازه حرفه ای تر جلوه دهند. اما اگر به اشتباه انجام شود،میتوانند ناوبری کاربران را درون سایت دشوار سازند. همچنین انیمیشنهای بزرگ می توانند سایت شما را کند کنند.
رعایت این 10 عامل برای صاحبان مشاغل جدید بسیار دشوار است اما به مرور زمان با رعایت هرچه بیشتر این نکات میتوانید میزان موفقیت خود را چند برابر نمایید.
نتیجه
طراحی وب سایت حرفه ای از هر جنبهای نسبت به استفاده از قالبهای آماده (templates) بهتر است، به جز هنگامی که زمان کمی دارید. اما اگر در مورد چشم انداز بلند مدت کسب و کار خود جدی هستید، به سراغ طراحی وب سایت حرفه ای بروید؛ زیرا وب سایت های حرفه ای بهتر به نظر می رسند، بهتر کار می کنند و کار کردن با آن برای صاحبان کسب و کارهای کوچک راحت تر است.
متاسفانه، یک قالب ارزان قیمت آماده فقط یک قالب ارزان قیمت آماده است! همچنین فضای کمی برای پیشرفت دارد.طراحی وب سایت حرفه ای پر از تفاوت های ظریف است و به دانش فنی زیادی احتیاج دارد، اما تأثیر آن بر دیجیتال مارکتینگ بی اندازه است.