8 قدم برای ساخت ویدئوی تبلیغاتی - بخش پایانی
در مقاله قبل به معرفی 6 قدم اول ساخت ویدئوی تبلیغاتی یعنی مشخص کردن هدف، انتخاب جهت، مشخص کردن آهنگ و لحن، تصمیم گیری در مورد مدت زمان فیلم، انتخاب سبک ویدئو و تشریح ایده پرداختیم؛ حال 2 قدم نهایی ساخت تیزر تبلیغاتی را خواهید آموخت و پس از آن میتوانید خودتان وارد عمل شوید!
قدم 7: نوشتن فیلمنامه برای ساخت ویدئوی تبلیغاتی
هر نویسنده، کارگردان هنری، کارگردان و... روش خود را برای نوشتن فیلمنامه دارد. همچنین تعداد بسیار زیادی از قالب های از پیش تعیین شده برای نوشتن فیلمنامهها موجود است (اگرچه ممکن است این طور به نظر نیاد ولی تا حد قابل قبولی میتوانند کمک کنند).
آنچه که باید مطمئن باشید در ترکیب بندی خود دارید، فارغ از ظاهرش، موارد زیر است:
- شماره صحنه ها (صحنه اول، دوم، سوم و به همین ترتیب)
- تایم استمپ ( لحظه به لحظه، در این زمان چه اتفاقی می افتد؟)
- صدا، دیالوگ و یا پوشش صوتی (در این لحظه چه صداهایی به گوش میرسد؟)
- توضیحی در مورد صحنه، لیستی از کاراکتر ها، لوکیشن، پشتیبان ها، حلات ها و حرکات، و یا هر جزئیات دیگری که برای آن لحظه ی خاص نیاز است.
به راحتی میتوانید از گوگل داکز، و یا هر برنامه دیگری برای ساخت این چارچوب ها و هر نوع اطلاعاتی که فکر میکنید برای کار شما مناسب است کمک بگیرید.
ترکیب بندی فیلمنامه، شما را مجبور خواهد کرد که ایده خود را در یک قالب اجرایی قرار دهید، که تا حدودی ضروری است، به خصوص وقتی که شما اشخاص دیگر (بازیگران و ...) وسایل (نورپردازی، پشتیبانی و...) لوکیشن و ... را نیز درگیر کرده اید.
همچنین به شما کمک میکند که هر آنچه که به نظر غیر ضروری میرسد را حذف کرده و به عنوان یک حفاظ برای اطمینان داشتن از اینکه همه ی آنچه که لازم است از جمله صحنههای محصول، CTAها و غیره را دارید. (زیرا مطمئنا هنگامی که سر صحنه فیلم برداری در ساعت 4 صبح هستید زیرا مجبورید یک صحنه را در سپیده دم فیلم برداری کنید، ممکن است بسیاری از جزئیات را فراموش کنید!).
قدم 8 : طراحی استوری بورد برای ساخت ویدئوی تبلیغاتی
بسیار خب، شما فیلم نامه خود را نوشته اید، پس فکر میکنید همه چیز تمام است، اما در واقع اینطور نیست!
اکنون زمان آن است که با یک هنرمند، تصویرگر و یا طراح همکاری کنید تا تصاویری را بسازید که با فیلمنامه شما همخوانی داشته باشد.
هدف این است که با یک تصویرگر همکاری کنید تا به فیلمنامه شما زندگی ببخشد، مطمئن شوید که آنچه که شما فیلم برداری خواهید کرد، عالی باشد.
اینکه از چه هنرمندی کمک بگیرید بستگی دارد به رسانه ای که برای آن فیلم را میسازید، به عنوان مثال اگر در حال ساخت یک ویدیو انیمیشن هستید، به احتمال زیاد باید با یک انیماتور/تصویرگر همکاری کنید (ترجیحا همان شخصی که ویدیو نهایی را خواهد ساخت) تا استوری بورد را بسازید.
یک استوری بورد نه تنها برای شما و تیم شما بسیار مهم است، بلکه برای تمامی هنرمندان، بازیگران و کارگردانان که باید درک درستی از تصاویری که باید بسازند را داشته باشند بسیار مهم است. البته اینگونه نیست که یک استوری بورد باید کاملا منطبق بر آنچه که در صحنه فیلمبرداری اتفاق می افتد باشد، اما باید به عنوان یک هادی عمل کند.
اگر با استوری بورد آشنایی ندارید، در زیر چند نمونه را مشاهده کنید:
همانطور که میبینید، هر کدام از تصاویر مستقیما مربوط به بخشی از دیالوگ یا توضیحی از فیلمنامه هستند. شما باید بتوانید فیلمنامه و استوری بورد را در کنار هم داشته باشید و با هم تطابق دهید تا مطمئن شوید که چیزی از قلم نیفتاده باشد.
بسیار خب، اکنون هم فیلمنامه و هم استوری بورد کامل است. پیش از آنکه فیلم برداری، ویرایش و یا تولید ویدیو را شروع کنید، تعدادی جزئیات پایانی هست که باید پیشاپیش در نظر داشته باشید.
جزئیات نهایی تولید تیزر تبلیغاتی
مراحل تولید
استخدام یک تهیه کننده و یا یک شرکت تولید برای تولید تیزر تبلیغاتی: اگر تصمیم دارید با بازیگران، کارگردان و ... کار کنید بهتر است که یک تهیه کننده و یا شرکت تولید استخدام کنید، نه اینکه خود به تنهایی از پس این کار بر نیایید، اما داشتن یک متخصص در کنارتان قطعا بهتان کمک میکند.
انتخاب بازیگر برای تولید تیزر تبلیغاتی: اگر از بازیگران استفاده میکنید، مهم است که بازیگران مناسب را انتخاب کنید. این کار میتواند بسیار سخت باشد، مخصوصا اگر به دنبال ظاهر و یا استایل خاصی باشید. به خاطر داشته باشید که لیستی از تمام جزئیاتی که برای بازیگرتان می خواهید را تهیه کنید که کار را برای شما و تیمتان آسان تر کند.
لوکیشن های تیزر تبلیغاتی: اگر به دنبال فیلمبرداری در فضای آزاد، در خانه و یا ... هستید، نیاز به لوکیشن ها مطمئن دارید، که اغلب نیازمند کسب اجازه نیز هست. این نیز جزو مسائلی هست که یک تهیه کننده و یا شرکت تولیدی میتواند کمک کند. البته که کارهای ساده تری هم هست (برای مثال فیلم برداری در خانه خودتان و ...) در اینصورت هزینههای دیگری مثل نورپردازی و ... خواهید داشت.
پس تولید و یا پُست پروداکشن تیزر تبلیغاتی: داشتن یک ویراستار پس تولید بسیار مهم است. این شخص مسئول این است که ایده شما را جان بخشی کند (فارغ از اینکه گروه فیلمسازی چه کرده اند). این شخص مسئول اضافه کردن پوشش صوتی است (که نیازمند دقت در زمان بندی است) و همچنین میتواند بر رنگ بندی و ظواهر نهایی کار میکند که کار بسیار بزرگی است.
پوشش صوتی تیزر تبلیغاتی: این نیز بسیار شبیه به انتخاب بازیگر است، به خصوص اگر به دنبال صدایی خاص باشید. ممکن است شخصی به نظر مناسب برای نقشی باشد، اما وقتی که به استودیو ضبط صدا میروید و شخص فیلمنامه را میخواند، به این نتیجه میرسید که آن شخص، مناسب نیست و این بار نیز یک تهیه کننده و یک شرکت تولیدی میتواند به شما کمک کند.
موسیقی متن نیزر تبلیغاتی: واقعیت این است که موسیقی هزینه بر است (و موسیقی خوب هزینه ی بیشتری دارد). نه اینکه شما نمیتوانید موسیقی خوبی برای فیلمتان داشته باشید، اما باید در مورد این که چه موسیقی ای خواه بود واقع بین باشید؛ در این مورد هم میتوانید از یک تهیه کننده و یا شرکت تولیدی کمک بگیرید.
جاگذاری متن درون تیزر تبلیغاتی: این چیزیست که ویراستار پس تولید انجام خواهد داد، اما شما باید اطمینان حاصل کنید که اگر میخواهید متنی در ویدیو شما ظاهر شود (مثل: هم اکنون برای خرید اقدام کنید!)، هنگام فیلم برداری باید آن را در نظر داشته باشید. برای مثال، اگر نیاز دارید که متن در صحنه خاصی ظاهر شود، باید اطمینان حاصل کنید که در آن صحنه، فضای خالی برای متن وجود دارد یه طوری که تصویر را بیش از حد شلوغ و یا عجیب جلوه ندهد. این، ممکن است به نظر جزئیات لحظه ای بیاید اما اگر دلیل کلی فیلم برداری همان یک صحنه باشد، مشخص کردن این جزئیات بسیار مهم خواهد بود.
و .... اکشن!