مراحل تولید ویدئوی آموزشی - بخش دوم
در مقالهی قبل با مرحله اول تولید ویدئوی آموزشی یعنی توجه به جزئیات فنی و درنظر گرفتن شرایط اولیه آن آشنا شدید. حال با دو مرحلهی آخر آن یعنی مرحله آماده سازی و ساخت نهایی ویدئوی آموزشی آشنا خواهید شد.
قسمت دوم: مراحل آماده سازی برای تولید ویدیو آموزشی
1. موضوع مورد علاقه خود را مشخص کنید.
موضوعی را انتخاب کنید که بسیار به آن مسلط هستید، یا در مورد موضوعی خاص آموزش ببینید و سپس آن را به دیگران بیاموزید.
• مشخص کنید چه نوع ویدئوی آموزشی میسازید.
• آیا این ویدئو در مورد چگونگی یک موضوع است یا در مورد موضوعی خاص اطلاعات بسیار دقیق و جزئی میدهید؟
• آیا در ویدئوی آموزشی فعالیتهای تعاملی صورت میگیرد یا در طول ویدیو فقط در مورد موضوع صحبت خواهید کرد؟
• یک طرح کلی از چگونگی پیشبرد ویدیو قبل از شروع فیلم برداری تهیه کنید.
2. فیلمنامهی خود را آماده کنید
آماده سازی دقیق شرایط برای تولید ویدئوی آموزشی خود از مهمترین نکات است. بسیاری از مردم ( به خصوص کسانی که در مقابل دوربین خجالتی هستند) اگر یک بار همه ی آنچه را که باید جلوی دوربین بگویند را تمرین کنند احساس راحتی بیشتری میکنند.
• مطمئن شوید که تمامی واقعیات را به درستی میدانید.
پیش از تولید یک ویدئوی آموزشی مطمئن شوید اطلاعاتی که در دسترس خواهید گذاشت درست هستند؛ زیرا شما نمیدانید چه تعداد نفر این ویدیو را خواهند دید.
3. فیلمنامه را تمرین کنید
نکتهی کلیدی در تولید ویدئوی آموزشی این است که شما در آن بسیار متخصص به نظر برسید و در پیامی که منتقل میکنید اعتماد به نفس داشته باشید. بهترین روش برای به دست آوردن این اعتماد به نفس، تکرار است.
• در مقابل آینه تمرین کنید!
تمرین کردن فیلمنامهی خود هنگامی که کسی در اطراف شما نیست تا قضاوتتان کند میتواند راه مناسبی برای از بین بردن اشکالات ریز و به دست آوردن اعتماد به نفس است.
• با یک دوست تمرین کنید.
از یک دوست بخواهید هنگامی که جلوی او تمرین میکنید نظرش را بگوید. داشتن کسی که پیش از شروع فیلم برداری به فیلمنامه شما گوش کند میتواند بسیار به شما کمک کند.
• اگر امکانش را دارید سعی کنید فیلمنامه را از حفظ خوانده و از نوشتههای جلویتان استفاده نکنید.
4. از هر تکیه گاهی که نیاز دارید استفاده کنید
به پیامی که میخواهید منتقل کنید فکر کنید و هر وسیلهای که این پیام را شفاف تر و ویدئوی آموزشی شما را مهیجتر میکند شناسایی کنید.
• ویدئو های آموزشی دیگری را تماشا کنید تا ببینید چگونه از وسایل و تکیه گاهها برای این کار استفاده میکنند: اگرچه مهم است که از ویدئو دیگری کپی نکرده باشید، اما میتوانید از آنها الهام بگیرید.
• به یاد داشته باشید که این وسایل و روشها میتوانند بسته به انتخاب شما بسیار ساده و یا بسیار پیچیده باشند: هیچ چارچوب خاصی برای تولیدویدئوی آموزشی منحصر به فرد شما نیست. این وسایل و تکیه گاهها بستگی کامل به موضوعی که شما مطرح میکنید دارند.
5. تمرین نهایی نمایش را انجام دهید
به یاد داشته باشید که صحبت کردن در مقابل دوربین میتواند بسیار متفاوت با صحبت کردن مقابل آینه باشد. هرچه تمرین بیشتری کنید، ویدئوی آموزشی بهتری خواهید داشت.
• اگر امکانش را دارید تمرین نهایی نمایش را انجام دهید.
این کار به شما این اجازه را میدهد که آن را بارها مشاهده کنید و ایرادات احتمالی را برطرف کنید.
• از یک دوست قابل اعتماد بخواهید ویدیو شما را مشاهده کند و نظرات خود را بگوید.
یک شخص سوم ممکن است بهتر بتواند ایرادات و یا حواس پرتیهای احتمالی را شناسایی کند.
قسمت سوم: ساخت ویدئوی آموزشی
1. اگر امکانش را دارید شخصی را استخدام کنید تا از شما فیلم برداری کند
اگرچه شما میتوانید ویدئوی آموزشی تان را خودتان فیلم برداری کنید، اما داشتن کسی که با دوربین کار کند باعث میشود تمرکز شما روی پیامی باشد که منتقل میکنید. به علاوه، فیلمبردار میتواند در لحظه به شما نکاتی را گوشزد کرده و یا حواسش به نکاتی از قبیل صدا و نور باشد.
2. تاثیرگزار لباس بپوشید
از آنجایی که شما در حال تولید یک ویدئوی آموزشی هستید، باید به مخاطبین خود این حس را منتقل کنید که در زمینه کاری خود تخصص دارید، حتی اگر اینگونه نیست!
• متناسب با موضوع مورد بحث لباس بپوشید. اگر در مورد آماده شدن برای یک مصاحبه صحبت میکنید، به گونه ای لباس بپوشید که برای یک مصاحبه میپوشید.
3. ویدئوی آموزشی تان باید مختصر و مفید باشد
تحقیقات نشان داده که میانگین زمان توجه افراد بین 7 تا 15 دقیقه است. هنگام ساخت ویدئوی آموزشی این نکته را به خاطر داشته باشید و سعی کنید فیلمتان را مختصر و مفید نگه دارید.
4. ویدئو تان را در کامپیوتر بارگزاری کنید
بعد از اینکه فیلم برداری به پایان رسید، میبایست فیلم را بارگزاری کنید تا بتوانید آن را ویرایش کنید و همچنین از آن بکاپ بگیرید.
• به خاطر داشته باشید که نسخه اصلی فیلم را در فایلی جداگانه نگه دارید تا در آینده اگر نیاز بود تغییراتی را در آن اعمال کنید.
5.فیلم خود را ارسال کنید.
ویدئوی آموزشی خود را در سایتی مثل یوتیوب که مخاطبین گسترده ای دارد ارسال کنید. ممکن است به سرعت دست به دست شود.
• در سایت یوتیوب، صفحهی “YouTube for Creators” را در ذهن داشته باشید. این سایت به شما کمک میکند تا توانایی های ساخت ویدئو را کسب کنید، مخاطبین را بشناسید و کانال یوتیوبی خود را ارتقا دهید.
6. از بینندگان خود درخواست کامنت و پیشنهاد بکنید
مخاطبینتان منبع بسیار مهمی برای بازخورد در مورد ویدیو شما هست. به تعداد لایک ها و دیسلایکهایی که ویدئوی شما دریافت میکند توجه کنید و به دنبال کامنتهای سازندهای که دریافت میکنید باشید.
• نظرات منفی و یا گستاخانه را نادیده بگیرید. به نظرات و حملات شخصی و یا انتقادات تخریب کننده توجهی نکنید.
7. تجزیه و تحلیلهای خود را مرور کنید
یوتیوب به عنوان مثال، به شما اجازه میدهد ببینید که چه کسی ویدیو شما را نگاه میکند، برای چه مدتی آن را تماشا میکند، سن و موقعیت جغرافیایی کسانی که نگاه میکنند و نکات دیگر که ممکن است کمک کننده باشد. این به شما کمک میکند به درکی از جامعه ی آماری مخاطبینتان پی ببرید.
منبع: wikihow