نکات بازاریابی شبکههای اجتماعی برای مبتدیان
عصر اینترنت امروزه شیوه یادگیری، خرید، تعامل و همکاری را تغییر داده است. موتورهای جستجو مانند Googlele و Bing مدتها پیش، فرهنگ لغتها و کتابهای درسی و مخصوصا صفحات زرد وب سایتها را به چالش کشیده اند.
امروزه با پیشرفت فناوریهای موبایل، همه دارای تلفن هوشمند هستند. اکنون یافتن مشاغل، خدمات و یا محصولات با سرچ در گوگل بسیار ساده تر از جستجوی این موارد به شیوههای قدیمی وسنتی است. در نتیجه جستجوی آنلاین اکنون یک روش ترجیحی برای کشف اطلاعات و مشاغل محلی است.
آثار بازاریابی شبکه های اجتماعی
بازاریابی شبکه های اجتماعی کاملاً خود توصیفی است؛ یعنی بازاریابی-در-شبکه های-اجتماعی. اما انجام آن در واقع به آن آسانی که به نظر نمی رسد نیست. روش ها و تکنیکهای مختلف زیادی برای شما وجود دارد که بتوانید به یک بازاریابی شبکه های اجتماعی موثر برای کسب و کار خود دست پیدا کنید.
بنابراین برخی از تکنیک های اساسی این موضوع را باهم مرور میکنیم:
استفاده از پلتفرمهای شبکه های اجتماعی
همانطور که گفته شد طیف گسترده ای از بسترها یا پلتفرمهای شبکه های اجتماعی وجود دارد؛ از جمله فیس بوک، توییتر، لینکدین، اینستاگرام و موارد دیگر. هدف این است که از آنها در زمان و مکان مناسب استفاده کنید.
با توجه به این نکته، توجه داشته باشید که همه پلتفرمها یکسان نیستند و برای جذب مخاطبان هدف خود باید در هر پلتفرم شبکههای اجتماعی، روش خاصی را بکار ببرید. برای مثال : کسب و کارهایی که میتوانند از فیس بوک برای بازاریابی خود استفاده کنند، افراد بالارتبه، بازارهای خارجی و شرکت های B2B هستند و یا کسانی که میتوانند از اینستاگرام استفاده کنند، خانمها، شرکت های B2B یا B2C هستند. واضح است که فیس بوک به عنوان یک پلتفرم شبکه های اجتماعی به طور گسترده ای مورد استفاده قرار میگیرد، زیرا هرگونه کسب و کاری میتواند از آن جهت بازاریابی شبکه های اجتماعی خود استفاده کند؛ اما با این حال، ما نباید دیگر پلتفرمهای موجود دیگر را دست کم بگیریم.
نام تجاری
اگر می خواهید کسب و کار شما به رسمیت شناخته شود، ساخت یک نام تجاری بهترین ایده برای این موضوع است. اما توجه کنید که استفاده از پلتفرمهای شبکه های اجتماعی به معنای داشتن نام های مختلف برای هر یک نیست. ایجاد یک نام تجاری به افراد و مخاطبان شما کمک می کند تا کسب و کار شما را سریعتر و آسان تر پیدا کنند.
علاوه بر نام تجاری، همین قانون در مورد عکسهای پروفایل نیز صدق می کند. داشتن یک تصویر پروفایل منحصر به فرد برای هر یک از شبکه های اجتماعی کسب و کار شما نه تنها به دنبال کنندگان شما کمک می کند تا شما را پیدا کنند بلکه از ساخته شدن اکانتهای جعلی از روی شما نیز جلوگیری میکند.
محتوا، کلید است
بازاریابی شبکه های اجتماعی تنها محدود به افزایش تعامل، لایک و اشتراک گذاری نمیشود؛ یعنی با داشتن محتوای غنی، کسب و کار شما می تواند به موفقیت زیادی برسد.
بازاریابی محتوا یک استراتژی محبوب برای بیشتر بازاریابان است. این عمل می تواند به سرعت حذب مخاطب هدفمند و آگاهی از برند را برای شما ایجاد کند. با این حال، این را نیز به خاطر داشته باشید که محتوای با کیفیت بالا هم بلافاصله نتیجه برای شما را به همراه نخواهد داشت؛ یعنی هر محتوایی که در شبکه های اجتماعی منتشر می شود ، به آرامی حرکت می کند و سپس نتایج مطلوبتان را ارائه می دهد.
به عنوان بخشی از بازاریابی محتوا، همیشه به یاد داشته باشید که در محتواهای خود، "ارزش" ارائه دهید؛ یه این معنی که مخاطبان شما باید احساس کنند که پستهای شما ارزش اشتراک گذاری و لایک شدن و غیره را دارند. ارائه مطالب فوق العاده ای که مخاطبان شما می توانند از آن چیزی بیاموزند میتواند راه خوبی برای این موضوع باشد چرا که باعث می شود مخاطب با شما همراه بماند و راضی باشد.
هشتگ ها نقش مهمی دارند
در 23 آگوست 2007 ، اولین هشتگ یعنی #barcamp ایجاد شد و از آن زمان تاکنون، جایگاه هشتگ ها محفوظ باقی مانده است.
استفاده از هشتگ راهی آسان برای افزایش دسترسی و رشد کسب و کارها در اینستاگرام و توییتر است که میتواند منجر به موفقیت شما در شبکه های اجتماعی شود. علامت # هشتگ برای شناسایی موضوع مورد علاقه یا کلمات کلیدی استفاده می شود که توسط سایر کاربران قابل جستجو می باشد.
به یاد داشته باشید که همیشه از هشتگ های مرتبط با پست ها و محتواهای خود استفاده کنید.
نکتهی مهم این است که اکنون که مخاطب هدفمند خود را دارید، باید آنها را با خودتان درگیر و همراه کنید. زیرا از این طریق به آنها اطلاع می دهید که به آنها توجه میکنید. این یک قدم بزرگ برای ایجاد ارتباط با مخاطبانتان است؛ یعنی به آنان این حس را القا کنید که برایشان ارزش قائل هستید.
همچنین دانستن و یافتن زمانهایی که مخاطبان شما آنلاین هستند ، جنبه ای اساسی برای فهمیدن زمانهایی است که باید شروع به انجام عملیات بازاریابی شبکه های اجتماعی مانند پست گذاشتن، نمایید؛زیرا در صورتی که مخاطبان شما آنلاین نباشند، تولید محتوای عالی هم بی فایده خواهد بود.
در مقاله بعد با شاخصهای مهم دیجیتال مارکتینگ آشنا خواهید شد و سایر نکات بازاریابی شبکه های اجتماعی را فراخواهید گرفت.