متریک های شبکه های اجتماعی
در مقالهی به نحوهی ساخت یک استراتژی برای بازاریابی شبکه های اجتماعی پرداختیم و گفتیم یکی از روشهای تحلیل نتایج بازاریابی، استفاده از متریک های شبکه های اجتماعی است و ما در این مقاله قصد معرفی این متریکها یا معیارها را داریم.
متریک های شبکه های اجتماعی
این متریکها، دادههایی هستند مرتبط با میزان موفقیت پستهای شما و تاثیر شما در مشتریان و مخاطبین پلتفرم های مختلف. این معیارها میتوانند شامل دادههایی در مورد اینگیجمنت ریت (Engagement Rate)، لایک ها، فالو ها، باز نشر ها، و همه تعاملات دیگر باشد.
در اینجا 10 مورد از مهمترین متریک های شبکه های اجتماعی برای شما آورده شده است:
1. اینگیجمنت ریت(Engagement Rate):
شامل تعداد کلیکها، نظرات، لایکها و ریپلای به پستهای شما در شبکه های اجتماعی میشود. همچینین انواع دیگری نیز شامل این متریک میشوند که مختص یک پلتفرم خاص است، مثل ذخیره کردن پست در اینستاگرام و یا نشان گذاری در پین ترست.
2.ریچ (Reach):
یعنی تعداد افرادی که محتوایی مربوط به صفحه یا پروفایل شما را دیدهاند.
3.فالور ها (Followers):
یعنی تعداد افرادی که در پروفایل شما هستند و شما را دنبال میکنند و محتوای شما را نیز مرتبا بازدید میکنند.
4.ایمپرشن ها (Impressions):
به تعداد دفعاتی که یک پست از پروفایل یا صفحه شما دیده میشود، گفته میشود، فارغ از اینکه مخاطبین روی آن کلیک کنند یا نه، این اتفاق بیشتر زمانی رخ میدهد که شخصی صفحهی شبکه مجازی خود را روزانه را بالا و پایین میکند ولی روی چیزی کلیک نمیکند.
5.بازدید ویدیو (Video views):
یعنی تعداد دفعات بازدید یک ویدیو در اینستاگرام، فیسبوک یا هر شبکه مجازی دیگری با قابلیت پخش ویدیو.
6.بازدید از پروفایل (Profile visits):
تعداد افرادی که صفحه شما را در شبکه های اجتماعی بازدید کردهاند را شامل میشود.
7.منشن (Mentions):
به تعداد دفعاتی که به پروفایل شما توسط مخاطبین در پستهایشان اشاره شدهاست گفته میشود.
8.برچسبها (Tags):
این هنگامی رخ میدهد که شخصی از مخاطبین شما اسم شما و یا شرکتتان را در پست و یا هشتگی میآورد.
9.بازنشر(Reposts):
این هنگامی رخ میدهد که شخصی از مخاطبین شما بخشی از محتوای شما را در صفحهی شخصی خودش بازنشر میکند.
10.اشتراک گذاری(Shares):
یعنی پستهایی از شما که دنبال کنندگان و مخاطبینتان برداشته و با شبکهی اجتماعی خودشان به اشتراک میگذارند.
شما میتوانید بر همه این متریک های شبکه های اجتماعی تأثیر بگذارید، فالورهای خود را افزایش داده و با استفاده از همان تاکتیکهایی که میتوانید برای تولید Lead یا سرنخ تجاری استفاده کنید، تعامل کلی را در پروفایل خود بهبود بخشید. همچنین میتوانید با صحبت کردن با فالور هایتان، تگ کردن در مطالب، پاسخ دادن به سؤالات آنها، لایک کردن پستهای آنها، تشویق آنها به استفاده از هشتگهای شما و به اشتراک گذاری مطالب خود، بیشتر با آنها ارتباط برقرار کنید (و همچنین می توانید محتوای تولید شده توسط کاربر را ریپست کنید).
اندازه گیری متریک های شبکه های اجتماعی
با روشهای متفاوتی میتوانید این متریک ها را مشاهده کنید. برای مثال، میتوانید از ابزارهای تحلیلی که در پلتفرمهای مختلفی که استفاده میکنید وجود دارد بهره ببرید. در اینجا چند مثال را ذکر می کنیم:
- تجزیه و تحلیل توییتر (twitter analytics)
- تجزیه و تحلیل فیسبوک (facebook analytics)
- اینسایت اینستاگرام (instagram insights)
همچنین ممکن است بخواهید از ابزار های تحلیلی مثل گوگل آنالیتیکز استفاده کنید. این راهی بسیار عالی است اگر بخواهید متریک های وبسایت و شبکه های اجتماعی را دنبال کنید. در پایان، بسیاری از راهحلهای برنامه ریزی شبکه های اجتماعی - همانطور که قبلاً مرور کردیم - ویژگی های نظارت و ردیابی خاصی را دارند که بصورت خودکار در آنها ساخته شده است. همه ی این ابزارهای ردیابی متریکها، درک بهتری از آنچه طرفداران و مخاطبان شما به خوبی به آن پاسخ میدهند و آنچه را برای اصلاح باید در نظر بگیرید، به شما میدهند.