انواع سئو - بخش اول
مراحل اصلی فرآیند سئو چیست؟
همانطور که در مقالهی پیشتر اشاره شد، سئو یک فرآیند استاتیک نیست بلکه یک چارچوب با قوانین و فرآیندهای خاص خود است. اما بطور کلی می توان سئو را به 3 نوع اصلی تقسیم کرد:
سئو تکنیکال یا فنی (Technical Seo):
با سئو تکنیکال می توانید اطمینان حاصل کنید که موتورهای جستجو بدون هیچ مشکلی می توانند وب سایت شما را خزش و ایندکس سازند.
سئو داخلی (On-site Seo):
قوانینی مربوط به موتور جستجو که باید درون سایت و محتوای شما اعمال شود.
سئو خارجی (Off-site Seo):
راه هایی که خارج از خود سایت برای ارتقاء وب سایت یا وبلاگ بکار گرفته میشود به گونه ای که بتواند در نتایج جستجو رتبه بالاتری داشته باشد.
سئو فنی یا سئو تکنیکال
اولین مرحله در فرآیند سئو، سئو فنی نامیده می شود. همانطور که از نام آن پیداست ، شئو فنی هیچ ارتباطی با محتوای واقعی وب سایت یا روشهای تبلیغ وب سایت ندارد؛ بلکه مربوط به تنظیماتی است که شما باید پیکربندی کنید تا کار خزنده های موتور جستجو آسان تر شود. معمولاً، هنگامی که یک بار سئوی فنی خود را بطور صحیح و اصولی انجام دهید، شاید دیگر مجبور نباشید آن را بطور مداوم انجام دهید.
از طرف دیگر، اگر با خزش و ایندکس کردن مشکل پیدا کنید، این موضوع بر رتبه بندی شما تأثیر منفی خواهد گذاشت.
سئو داخلی
مرحله دوم سئو، سئوی داخلی سایت است. سئو داخلی در درجه اول با محتوا و عناصر دیگر موجود در یک صفحه ارتباط دارد. برخلاف سئو فنی و خارجی، تمرکز اصلی سئو داخلی ارائه سیگنال های کافی برای موتورهای جستجوگر است تا بتوانند متن و معنی مطالب شما را درک کنند.
به یاد داشته باشید که موتورهای جستجو صفحههای سایت را مانند انسان نمیخوانند، بنابراین باید به روش خودشان و با استفاده از رباتها این کار را انجام دهند یعنی به دنبال سیگنال هایی هستند تا بفهمند صفحه سایت شما دربارهی چیست و چه میگوید.
پس در مرحلهی سئو داخلی، شما با مواردی همچون ساختار وب سایت، کلمات کلیدی، بهینه سازی عنوانها، هدینگها، لینک های داخلی، سئوی تصاویر(تگ alt)، نشانه گذاری داده ها و سایر تکنیک هایی که می توانند سیگنال های مناسب را برای موتورهای جستجو ارسال کنند، سروکار خواهید داشت.
اگر تکنیکهای مربوطه به درستی رعایت شوند، سئو داخلی میتواند باعث بهبود قابلیت استفاده و اعتبار وب سایت شما هم بشود. همچنین توجه داشته باشید که بهینه سازی محتوا بخشی از سئو داخلی است اما گاهی اوقات به آن سئوی محتوا نیز گفته می شود.
سئو خارجی
مرحله سوم سئو خارجی است؛ به این مفهوم که علاوه بر تغییراتی که می توانید درون وب سایت خود (سئو داخلی) انجام دهید تا در نتایج جستجو بالاتر باشد، راه دیگر برای بهبود موقعیت رتبه وب سایت شما با استفاده از تکنیک های سئو خارجی نیز وجود دارد.
سئو خارجی به طور کلی با عنوان لینک سازی شناخته می شود اما من ترجیح می دهم از اصطلاح ارتقای وب سایت استفاده کنم زیرا برای ارتقای یک وب سایت باید از روش ها و تکنیک های بیشتری علاوه بر لینک سازی استفاده کرد.
چرا سئو خارجی مهم است؟
به طور کلی، وقتی یک کاربر یک عبارت یا جملهی کلیدی را جستجو میکند، الگوریتم های موتور جستجو به فهرست خود نگاه می کنند و سعی می کنند بهترین صفحاتی را که بتواند نیاز کاربر را برآورده سازد، پیدا کنند. در نتیجه صفحاتی که کاندیداهای خوبی هستند در اولین موقعیت های نتایج جستجو ظاهر می شوند.
یکی از عوامل تعیین موقعیت یک صفحهی وب در نتایج، تعداد لینک های ورودی (بک لینک) است. بک لینک ها یکی از سیگنالهای اعتماد هستند و بسته به جایی که لینک های مربوط به وب سایت شما در آن قرار دارند، می توانند بر موقعیت رتبه شما تأثیر بگذارند.
اگر لینکهایی که به وب سایت شما زده میشود ازسوی سایتهای شناخته شده و قابل اعتماد باشد، روی رتبه شما تأثیر مثبت خواهد گذاشت. اما اگر ازراههایی همچون خرید لینک، استفاده از لینکهای موجود در دایرکتوری مقالهها، استفاده ازمزرعه لینک (linkfarm) و یا تبادل لینک، اقدام به ساخت بک لینک برای وب سایت خود کنید، تاثیر منفی روی وب سایت خود و رتبه آن خواهید گذاشت. زیرا دریافت لینک از این طریق به معنای نقض قوانین گوگل است و منجر به دریافت پنالتی یا مجازات از سمت گوگل نیز خواهد شد.
شما میتوانید ادامه این مقاله را در پست بعد مطالعه فرمایید.