8 قدم برای ساخت ویدئوی تبلیغاتی - بخش سوم
در مقاله قبل به معرفی 4 قدم اول ساخت تیزر تبلیغاتی یعنی مشخص کردن هدف، انتخاب جهت، مشخص کردن آهنگ و لحن و تصمیم گیری در مورد مدت زمان فیلم پرداختیم؛ حال به ادامهی معرفی این 8 قدم میپردازیم.
قدم 5: انتخاب سبک ویدیو
در این مرحله شما باید هدف، جهت، لحن و طول ویدیو خود را به دست آورده باشید.
قدم بعدی که باید در ذهن داشته باشید سبک بصری ویدیو است به این معنی که بدانید ویدیو شما چه شکلی خواهد داشت.
انتخاب سبک بصری ویدیو از طرق مختلف امکان پذیر است، اما برای کمک و راهنمایی به شما تعدادی از نمونه های سبک های بصری ویدیو در زیر آورده شده است.
- انیمه: مصور (و شبیه کارتون) که از طریق انیمیشن زنده نمایی می شود.(2 بعدی ، 3 بعدی و غیره)
- مردم واقعی: به معنای بازیگرانی که در نقش کاراکتر هایی که شما مشخص کردید را بازی میکنند. که ممکن است شامل گفتن دیالگ هم باشد و شاید نباشد. (بسته به فیلمنامه شما)
- رول بی: فیلم های مکمل یا جایگزین که معمولاً بین "صحنه های اصلی" استفاده می شوند یا به عنوان صحنه های پس زمینه ، اکشن و یا به سبک فلش بک استفاده می شوند.
- استوک: فیلم های استوک که شما می توانید برای تهیه فیلم خود بخرید. (که معمولا به مقدار ناچیز استفاده میشوند. در مقابل کل ویدیو که میتواند استوک باشد)
- اکشن زنده: تلفیق فیلم های واقعی با عناصر انیمیشن یا جلوه های ویژه.
- ویدیو گرافی: ضبط دیجیتالی صفحه نمایش رایانه ای که اغلب حاوی حرکت ، صدا یا نوعی نمایش است.
- وایتبورد: این سبک شبیه به ویدیوگرافی است، با این تفاوت که دستی را فرض کنید که با ماژیکی در حال نوشتن روی تخته است. (میتواند هر نوز وسیله نوشتاری باشد) این سبک معمولا برای نوشتن یک پیام استفاده میشود. (داستان را با متن تصویری همراهی میکند) و یا برای کشیدن اشکال و نقاشی و غیره.
- تلفن، تبلت، اپلیکیشن: این سبک نیز شبیه به ویدیوگرافی است، اما شما در حال نشان دادن چیزی به خصوص بر یک دستگاه هستید.(مثل بالا و پایین کردن یک صفحه وب، یا کلیک کردن بر روی یک آیکون و غیره)
بسیاری از ویدیو ها ترکیبی از چند و یا همه این سبک های تصویری هستند، برای مثال بازیگرانی که با کاراکتر های انیمیشنی مکالمه می کنند یا سبک داستان سرایی که با ترکیبی از شات های اصلی و رول بی ها اجرا میشود. این نوع ترکیب ها به واقع بی پایان هستند.
برای تصمیم گیری که کدام سبک مناسب ویدیو شما هست به قدم های 1 تا 4 فکر کنید (هدف، جهت، لحن و طول ویدیوتان) زیرا تمامی این فاکتور ها در انتخاب سبک ویدیو تاثیر بالایی خواهند داشت.
بسیار خب، در این مرحله شما بسیاری از کارهای پیش از برنامه ریزی را انجام داده این که قدم مهمی در موفقیت شماست. اکنون زمان شروع به پیاده کردن ایده تان فرا رسیده است.
قدم 6 : تشریح ایده
با فرض بر اینکه شما ایده اولیه ویدیو خود را دارید اکنون زمان پرداختن به جزئیات است.
برای انجام این کار پیشنهاد میکنم از یک مرتبه ولول بالا شروع کرده و سپس به عقب بازگردید.
برای مثال من قبل از اینکه یک فیلمنامه با تمام جزئیات را شروع کنم معمولا با نوشتن یک پاراگراف که ایده من را در یک چشم انداز سطح بالا خلاصه میکند شروع میکنم. این پاراگراف باید بر روی مفهوم تمرکز کند تا شما همواره چیزی برای ارجاع داشته باشدی هنگامی که در حال ساخت و پرداخت ایده خود هستید.
برای نشان دادن منظور، نمونه ای از یک فیلم نامه جعلی را که برای اپلیکیشن دویدن runkeeper (ایده این است که دویدن ما را به هم نزدیک تر میکند) نوشته شده است شرح میدهیم:
از آغازین دو ماراتن نیویورک تا دو گذشته، دویدن همواره بخشی از وجود ما بوده است. درحالی که بسیاری دویدن را تنها یک سرگرمی میبینند برای ما در ران کیپرز، مفهومی بسیار گسترده تر است: این یک عطش سیری ناپذیر است، یک میل اولیه و یک محرک غیر قابل توصیف. دویدن همواره برای زندگی لازم بوده است. در همه ی دنیا، در عمق عمیق ترین جنگل ها، در بلندترین قله ها، و در خاکی ترین راه ها، دویدن در خون ماست، و مانند دی ان ای، دویدن چیزیست که مارا به هم پیوند میدهد، از حیوانات باستانی تا مردم مدرن.
این نمای کلی عالی یا کامل نیست، اما برای این که به شما (شما که مسئول نوشتن فیلم نامه هستید و یا مسئول تولید آن )اطمینان بدهد که تصویری واضح از اینکه ویدیو در مورد چیست دارید، کافی است. (البته که اگر میتوانستید فیلمنامه را در ذهن من با جزئیاتش ببینید بیشتر درکش میکردید)
اکنون که شما نمای کلی سطح بالای خود را دارید میتوانید به جزئیات داستان بپردازید. برای مثال:
1) صحنه ها
چند صحنه متفاوت خواهید داشت؟ چند لوکیشین متفاوت نیاز دارید؟
کاراکتر ها
چه تعداد کاراکتر؟ چه کسانی هستند؟ داستان کلی هر کدام چیست؟ هر کدام چه شکلی هستند؟
صدا/ پوشش صوتی/ جاگذاری متن
آیا ویدیو همراه با صدای شخص خاصی خواهد بود؟ موسیقی متن خواهد داشت؟ آیا برای رساندن پیام نیاز به داشتن متن در صفحه نمایش خواهید داشت؟
محصول
محصول را چگونه در داستان جای میدهید؟ چند بار محصول نشان داده خواهد شد؟ کی و چگونه؟
پشتیبان ها
آیا برای اینکه داستانتان معنی دار شود نیاز به پشتیبان خاصی دارید؟ (مانند آی فون، خودرو، پل و غیره)
CTA نهایی
آخرین پیامی که برای مخاطبین داریم چیست؟ چه احساسی در آنها ایجاد خواهیم کرد؟
به واقع تعداد بی نهایت جزئیات برای پرداختن به آن ها هست، و هر پاسخی که داشته باشید به احتمال زیاد به سوالی دیگر میرسد.
هدف این است که تا آنجا که میتوانید جزئیات بیشتری را آشکار کنید، تا وقتی که شروع به نوشتن میکنید تمامی اجزا به خوبی با یکدیگر پیوند بخورند.
اکنون که سخن از نوشتن به میان آمد، وقت آن است که مداد و خودکار به دست بگیرید که وقت نوشتن فیلم نامه است.
بخش پایانی و دو قدم آخر این مقاله را در پست بعد مطالعه نمایید.