معرفی بازاریابی شبکه های اجتماعی
هر روز که صفحه ی اینستاگرام خود را را بالا و پایین می کنید و پست های پیجهای حرفهای مختلف را میبینید، حتما متوجه شده اید که پستهایشان همیشه بسیار خاص، خلاقانه، زیبا و دل انگیز است. همه ی پست ها فیلتر یکسانی دارند تا حتما با هم همخوانی داشته باشند، که باعث میشود پروفایل اینستاگرامشان هنگامی که مخاطبان به آن نگاه می کنند، به نظر حرفه ای، هنری و منظم بیاید.
اکانت اینستاگرامشان، همچنین مشوق تعاملات بین آن کسب و کار و فالوور هایش از طریق یک هشتگ خاص است، تا هنگامی که عکسی از محصولات یا خدمات خود پست میکنند، از آن هشتگها استفاده کنند.
اما چرا بازاریابی شبکه های اجتماعی اینقدر مهم است؟ چرا شما باید زمان صرف ساخت اکانت های شبکه های اجتماعی برای تجارتتان کنید؟ و چگونه استراتژی مناسب برای نوع خاص تجارتتان در بازاریابی شبکه های مجازی را پیدا کنید؟در این راهنما، به همه ی این سوال ها پاسخ می دهیم.
1. بازاریابی شبکه های اجتماعی چیست؟
2. مزایای بازاریابی شبکه های اجتماعی
3. ساخت یک استراتژی برای بازاریابی شبکه های اجتماعی
4. منابع بازاریابی شبکه های اجتماعی
بازاریابی شبکه های اجتماعی چیست؟
بازاریابی شبکه های اجتماعی ،اقدام به ایجاد محتوا برای تبلیغ مشاغل و محصولات خود در سیستم عامل های مختلف شبکه های اجتماعی از جمله فیسبوک، اینستاگرام و توییتر است. محتوای منحصر به فرد شما باید متناسب با بستر خاصی که در آن به اشتراک گذاشته میشود باشد تا به شما در افزایش تغییرات و تعاملات و افزایش آگاهی از برند کمک کند.
نکتهی اصلی در بازاریابی شبکه های اجتماعی، شناخت مخاطب و مشتری مورد نظر است، جایی که هستند، و چگونگی تعاملات مجازی با یکدیگر و با برند شما.
در کنار این که بازاریابی شبکه های اجتماعی به طور کلی برای رشد تجارت شما بسیار ارزشمند و بهره ور است (که در بخش بعدی خواهید دید)، استراتژی شما میتواند بر پایه این که مخاطبین شما بیشترین وقتشان را در کدام شبکه اجتماعی صرف میکنند، متفاوت باشد.
قبل از اینکه به جزئیات بیشتری در مورد بازاریابی شبکه های اجتماعی بپردازیم، بیایید استراتژی را بر اساس پلتفرمهای شبکه های اجتماعی تقسیم کنیم:
فیسبوک
مشترکین: 2.2 میلیارد
مخاطبین: نسل ایکس و هزاره ها
نوع کاربری: B2C
بهترین گزینه برای: افزایش آگاهی از برند، تبلیغات
توییتر
مشترکین: 335 میلیارد!!!
مخاطبین: در درجه اول هزاره ها
تائیر صنعت: B2B , B2C
بهترین برای: روابط عمومی، خدمات مشتریان
اینستاگرام
مشترکین: یک میلیارد
مخاطبین: در درجه اول هزاره ها
تاثیر صنعت: B2C
بهترین برای: رسانه ی طبیعی، پشت صحنه، محتوای تولیدی مصرف کننده، تبلیغات
لینکدین
مشترکین: 645 میلیون
مخاطبین: بیبی بومر ها (افرادی که بعد از جنگ جهانی دوم متولد شده اند)، نسل ایکس، و هزاره ها
تاثیر صنعت: B2B
بهترین برای: روابط B2B، ارتقای تجارت، و بازاریابی استخدامی
یوتیوب
مشترکین: 1.9 میلیارد
مخاطبین: هزاره ها، سالهای بعد از نسل زد
تاثیر صنعت: B2C
بهترین برای: افزایش آگاهی از برند، سرگرمی و ویدیو های آموزشی
پینترست
مشترکین: 250 میلیون
مخاطبین: عمدتا هزاره های مسن تر و بیبی بومر های جوانتر
تاثیر صنعت: B2C
بهترین برای: تبلیغات تصویری، الهام بخشی
اکنون که به جزئیات اساسی هر کدام از فضاهای مجازی پرداختیم، میتوان به این سوال پرداخت که چرا بازاریابی شبکه های اجتماعی، برای تجارت شما سودمند است؛ که در مقالهی بعد به این موضوع میپردازیم.