ساخت استراتژی بازاریابی شبکه های اجتماعی
در مقالات قبل به معرفی و مزایای بازاریابی شبکه های اجتماعی پرداختیم.حال نوبت به فهمیدن راهی برای ساخت یک استراتژی برای بازاریابی شبکه های اجتماعی رسیده است؛ پس با ادامهی مطلب با ما همراه باشید.
1. بازاریابی شبکه های اجتماعی چیست؟
2. مزایای بازاریابی شبکه های اجتماعی
3. ساخت یک استراتژی برای بازاریابی شبکه های اجتماعی
4. منابع بازاریابی شبکه های اجتماعی
ساخت استراتژی برای بازاریابی شبکه های اجتماعی
پنج مرحله وجود دارد تا مطمئن شوید که برنامه بازاریابی شبکه های اجتماعی شما پایدار است و بر کسب و کار شما تأثیر مثبت میگذارد:
- درباره ی خریداران احتمالی و مخاطبانتان تحقیق کنید
- تعیین کنید از کدام پلتفرم فضای مجازی برای تبلیغات مجازی خود استفاده میکنید
- محتوایی خاص و درگیر کننده تولید کنید
- یک برنامهی زمانی برای انتشار پستهای خود ترتیب دهید
- اثرات و نتایج خود را تحلیل کنید
اکنون بیایید این قدم ها را با جزئیات بیشتری بررسی کنیم تا بتوانید از آنها در کسب و کار خود استفاده کنید.
1.درباره ی خریداران احتمالی و مخاطبانتان تحقیق کنید
اولین قدم در ساخت استراتژی بازاریابی شبکه های اجتماعی، شناخت خریداران احتمالی و مخاطبانتان است تا شما بتوانید نیازها و علایقشان را مورد هدف خود قرار دهید؛ بدین منظور، به کسانی که در نظر دارید و به چرایی و چگونگی طبقه بندی کردنشان به عنوان یک گروه فکر کنید. برای مثال، اگر شرکت شما شلوار های ورزشی میفروشد، میتوانید مخاطبانتان را در گروه هزارههایی که به طور مرتب علاقه به پوشیدن لباسهای ورزشی دارند طبقهبندی کنید.
با درنظر گرفتن خریداران احتمالی و مخاطبانتان، درخواهید یافت که چه محتوایی باعث جذب مشتریان و مخاطبینی که میخواهید، میشود و اینکه چگونه میتوانید محتوایی درگیر کننده بسازید که دنبال کنندههای شما را علاقه مند نگه دارد.
2.تعیین کنید از کدام پلتفرم فضای مجازی برای تبلیغات مجازی استفاده میکنید
به عنوان یک بازاریاب شبکه های اجتماعی، بسیار مهم است که تعیین کنید از چه پلتفرمی برای تبلیغات مجازی خود استفاده خواهید کرد. وقتی در مورد کانال مناسب برای تجارت شما صحبت میشود هیچ جواب درست یا غلطی وجود ندارد، بهترین راهکار دانستن نیاز های مخاطبین مورد نظر شماست و اینکه وقتشان را در کدام بخش میگذرانند.
"مهم است شما نیز جایی باشید که مخاطبین و مشتریان احتمالی شما هستند و یا خواهند بود. بهتر است در جلوی پیچ و خم باشید تا پشت آن!"
برای مثال، اگر به دنبال همان گروهی هستید که لباسهای ورزشی میپوشند، بهتر است عمدهی تمرکزتان را در فضای مجازی روی اینستاگرام بگذارید، زیرا افراد هزارهها بیشترین استفاده کننده از این پلتفرم هستند.(یعنی بیشترین درصد کاربران فضای مجازی در این شبکه مجازی هستند.)
3.محتوایی خاص و درگیر کننده تولید کنید
با وجود میلیاردها استفاده کننده از فضای مجازی در جهان، جای شک نیست که حداقل بخشی از دنبال کنندههای شما یا افرادی که به پروفایل شما سر میزنند، محتوای رقبای شما و کسب و کارهای مشابه در صنعت شما را هم دیده باشند. به این دلیل است که شما باید محتوایی درگیر کننده داشته باشید که خاص باشد و بیننده را با دلیلی برای دنبال کردن و درگیر شدن با برند شما مواجه کند.
برای اینکه خلاق باشید، محتوایی که رقبایتان به اشتراک گذاشته اند و این که شما چگونه میتوانید محصولاتتان را ارتقا دهید در نظر بگیرید. از ویژگیهای ارائه شده توسط پلتفرمی که استفاده میکنید بهره ببرید. برای مثال، در اینستاگرام میتوانید با استوری گرفتن از محصولات خود و توضیح در رابطه با آنها، مخاطبن را مشتاق به خرید از خود کنید.
در نهایت، از مشتریان و بازاریابان فعلی که دارید کمک بگیرید تا محتوای خود را بسازید. میتوانید با بازنشر پستهای آنها و یا تشویقشان به استفاده از هشتگ برای اشتراک گذاری تجربهشان و یا عکسی با محصول شما این کار را انجام دهید.
4.یک برنامهی زمانی برای پست های خود ترتیب دهید
نکتهی مهمی که قبل از انتشار پستهای خود باید در نظر بگیرید این است که یک زمانبندی بخصوص برای انتشار آنها در شبکه های مجازی خود در نظر بگیرید. یکی از آسانترین راهها برای به اشتراک گذاشتن محتوای شما طبق برنامه ریزی، استفاده از یک ابزار مربوط به مدیریت شبکه های اجتماعی است. این ابزارها به شما امکان میدهند نوشتن شرح تصاویر، تهیه تصاویر و فیلم ها و برنامه ریزی پست ها را از قبل انجام دهید و همچنین باعث صرفه جویی در وقت شما می شوند و به شما امکان میدهند تا روی سایر وظایف خود تمرکز کنید.
5.تاثیرات و نتایج خود را تحلیل کنید
یکی از جنبههای بسیار مهم در بازاریابی شبکه های اجتماعی اطمینان از موفقیت تلاشهای شما برای رسیدن به اهدافتان است. برای این منظور، باید حواستان به تک تک پستها در تمامی کانالهای ارتباطی باشد. این کار را میتوانید با بازنگری و مدیریت معیارها یا متریک های شبکه های اجتماعی انجام دهید که در مقاله بعد به معرفی این متریک ها میپردازیم.
در مقاله بعد با متریک های شبکه های اجتماعی آشنا خواهید شد.